Rabu, 28 Ogos 2013

AYAM MASAK PAPRIK KELANTAN STYLE

Bahan-bahan ( 2 orang )

  • 1/2 ekor ayam
  • [ Bahan kisar ]
  • 1 inci kunyit
  • 2 batang serai
  • 10 biji cili padi
  • 3-4 ulas bawang putih
  • 1 inci lengkuas
  • sedikit belacan
  • [ Bahan hias ]
  • 4 helai daun limau purut
  • 1/2 biji bawang besar dihiris nipis
  • sedikit garam, gula dan perisa
  • 1 keping asam keping

Cara-cara

  1. Bersih ayam dan potong kecik-kecik. Lumurkan dengan sedikit garam.
  2. Goreng ayam sehingga separuh masak
  3. Tumis bahan-bahan yang dikisar sehingga garing
  4. Masukkan ayam, asam keping, daun limau purut, bawang besar, garam, gula dan perisa serta sedikit air.
  5. Masak sehingga ayam masak sepenuhnya

PIC LUM SEMPAT NK MASUKKAN LAGIK..EKEKEK...TP AYAM NIM MMG BEST SGT2.. SBB ANK2 SEDARE MMG SUKE !!... CHUMI PUN SUKA MKN NIM....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan