Rabu, 28 Ogos 2013

KIMBAP PEDAS 매운 김밥



  1. nasinya kami guna beras cap Sumo..sesuai untuk buat kimbab ni sebab beras dia melekat =)
  2. 111920103585
    tuna pedas
  3. 111920103588
    ubi kentang dan lobak merah yang dipotong halus dan direbus seketika
  4. 111920103583
    udang direbus dan sambal pedas buat sendiri. sambal pedas tu cuma letak cili besar, cili api, kicap dan tumbuk.. ;)
  5. 111920103590
    seaweed
  6. 111920103617
    telur dadar dihiris nipis-nipis
  7. 111920103599
    papan letak kek dan alaskan dengan plastik yang bersaiz besar, panjang dan lebar dari papan kek
  8. 111920103602
    letak seaweed
  9. 111920103608
    letak nasi jangan banyak dan tebal sangat..nanti susah nak gulung..macam dalam gambar ni tebal..memang susah nak gulung..first time letak..excited..hehe =)
  10. 111920103618
    letak telur dadar, lobak merah, kentang, udang, jejari ketam, sambal pedas
  11. 111920103621
    gulung dengan plastik tadi dengan cermat sampai ke hujung plastik untuk membentuk kimbab..potong dan sedia dihidang =) ( nak cantik lagi gune tikar utk mengulung kimbap)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan