Selasa, 19 November 2013

Korean Red Pepper Paste - Gochujang (고추장)


PIC NIM AMBIK KAT TENET ..NTI CHUMI MASUKKAN PIC CHUMI PUYER EKK!!

Bahan- bahan

1 tbs tauchu 
2 ts serbuk cili ( kalau nak pedas, lebihkan)
1 ts gula
1ts minyak bijan ( xnk guna pun xpe.kalu letak mcm korean sket)
sedikit air

Cara- cara

1. Lumatkan tauchu dan tapis untuk mendapatkan tekstur yang halus.Tauchu nim masin ,so sebelum tu chumi suka if basuhkan dulu dgn air.jangan bersihkan sangat..lalukan air camtu je utk hilangkan masin tu sket.
2. Masukkan serbuk cili dan gula, atau minyak bijan
3. Gaul sehingga sebati. Kalau masin sangat tambah gula.
4. Tambah air sedikit untuk dapatkan rupa macam sos.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan